dilluns, 17 de juny del 2013

Montserrat time

Dissabte, 8 de juny 2013
Collbató (Baix Llobregat)
28 kms. - 5h.10'


Deixar constància d'una nova sortida per Montserrat amb l'intenció de continuar sumant i arribar el més ben preparat possible a Andorra. La meteo ens diu que el temps aguantarà fins al migdia, per tant ja em va bé, al migdia, ja seré a casa.


El recorregut d'avui, senzill i poc recorrent encara que hi ha l'intenció d'incloure-hi una petita o gran investigació que fa dies volta pel cap, en forma de la canal de Pou de Gat, una canal que et porta o en surt des dels Degotalls. Abans, però, sortida de Collbató amb les primeríssimes llums del dia encara que ja s'esbrina un dia tapadot, direcció les coves de salnitre i camí de la fregineda vers Sant Miquel.

Sant Miquel, Monestir, camí vell de Sant Jeroni i Sant Jeroni, enboirat, vent i fred i escapant-se ja alguna gota, cim que aprofito per a deixar-hi una cinta, difícil d'entendre que ja no n'hi hagués una, encara que potser la meteo o la neteja que s'efectua de tan en tan, en siguin el motiu.

Camí nou de Sant Jeroni, Sant Joan i per Trencabarrals, tornar a fer cap al pla de Sta. Anna per encarar el camí de l'arrel. Abans d'arribar a l'encreuament que tira canal avall, em pensava que estava més aprop de Sta. Anna, ja m'he de possar l'impermeable ja que les quatre gotes es van incrementant.

Ja iniciant la canal, la intensitat del xàfec, va a més i sense ser res de l'altre món, incrementa la dificultat per una canal bruta, relliscosa i amb aigua per a tot arreu. Hi tinc una bona patacada al fallar-me una branca en la que estava agafat, però afortunadament, sense massa conseqüències. La pluja no para, cada vegada més i més xop fins arribar abaix per enllaçar el camí dels Degotalls a mà dreta.


Un camí planer on hi ha un embús ben vé al mig on un nombrós grup de feligresos estan com a resant o cantant, mentre continua plovent. Ara ja tinc aquest petit tram controlat, ja sé d'on surt o on et porta si vens del camí de l'arrel. La pluja no para, plou amb ganes i ja descarto una nova pujada a Sant Jeroni després d'enfosquir-se i tronar a tort i a dret.

Després d'aixoplugar-me una mica pels voltants del monestir i aprofitant una mini-treva, enfilo camí de Sant Miquel amunt i intentaré arribar a Collbató per les Bateries, ja que sembla la part que es pot aclarir abans. Baixo xino-xano, amb precaució mentre la pluja va minvant fins arribar al punt de deixar de ploure i fins i tot sortir el Sol, doncs sí... quan arribo al cotxe.



La remullada ha estat important, però no impideix fer-hi una aturada al bar de la plaça, ja canviat, on una cerveseta i unes patatilles, em senten de maravella, per cloure una nova matinal per Montserrat on aquesta vegada hem descobert la canal del Pou de Gat. Anem sumant.

Salut.