dimecres, 30 de desembre del 2009

Cremant els excessos ....

Diumenge, 27 de desembre 2009
Olèrdola (Alt Penedès)
19 kms. - 2h.08'


De nou em trobo corretejant pel parc natural d'Olèrdola, sense cap més propòsit d'estirar les cames després d'uns dies destrotats degut a les festes. Repeteixo el recorregut de l'últim dia, però l'allargo al principi per que surtin més kms., d'aquesta manera surto des de Moja per enfilar-me ràpidament després de la Muntanyeta, ja per la granja dels conills tot seguint els corriols xops per la pluja caiguda. Can Castellví i pedrera amunt a mà dreta.

El dia abans a la Mola hi ha hagut la tradicional cursa de S.Esteve i després de llegir els fils "correcaterus" , veig que han tingut una visió molt bona a dalt del cim observant fins i tot els punts més alts de l'illa de Mallorca. Avui el dia també és molt clar i jo em dirigeixo cap el puig de l'Àliga, amb l'esperança de tenir la mateixa sort, una autèntica talaia sobre Vilanova on les vistes són formidables, per una banda el mar i per l'altre muntanya.

Després d'una hora llarga arribo a l'objectiu, però tot i el dia clar, no puc divisar ses illes, oooh!!!! degut a la boirina que s'enfila sobre les aigües mediterraneas. Si el dia ho permet, és fàcil poder divisar-les com es pot veure a la foto de dalt feta des del mateix puig de l'Àliga.

Per altre banda la visió que tinc nord-oest, és esplèndida, fins i tot localitzo Collbató als peus de Montserrat on de fons omnipresents els Pirineus ben emblanquinats i a mà dreta la Mola com a testimoni de tot plegat, intuint més al nord la boira que deu estar recolzada sobre la plana de Vic.

Les cames les tinc pesades i em sento feixuc tot i que ja toquem retirada, encara em queden un parell de pujadetes. Enfilant el castell per darrera els forns de calç, després d'haver desfet el camí del golf amb les seves pistes estratosfèriques de recent creació, una autèntica aberració a la natura, em trobo al mateix home, al mateix lloc que l'última vegada (quines casualitats), amb un cistellet amb quatre llanègues, uhm!!!! l'home hi té traça!

Castell, corriol avall per encarar la font de l'amatlló, última dificultat del dia i encarar ja cap a Moja tot planejant per la via romana que ens portarà prop del camp de futbol mogenc, després d'haver travessat un parell de vinyes ja ben pelades esperant ser podades per enfilar una nova anyada.

El millor els 19 kms. més a la saca, tot i no anar massa fi, el bon dia que ha fet després d'uns dies de pluja, fins i tot una mica de caloreta, i la natura que ens ha tornat a regalar unes "fotografies" per l'àlbum personal del dia dia.


Propera sortida llarga el dia 2 gener amb els pirates montserratins, però això ja serà l'any que vé per tant que tingueu molt BON ANY 2010 ! ! ! !

Salut.

5 comentaris:

Malfieten ha dit...

Bon any Bodi !
Veig que no pares !

bodi ha dit...

Igualment Malfieten, no paro els caps de setmana, ara ja m'hi tinc que posar entre setmana perquè encara no foto brot, jejeje....
Salut i Bon Any!

Luigi ha dit...

Per les meves contrades es parla de veure Mallorca des dels cims del Montseny, tot i que encara no he tingut la sort d'observar la serra de Tramuntana. En fi, serà qüestió de continuar provant, oi?

bodi ha dit...

Se suposa que has d'estar de sort i jo de moment tampoc he estat afortunat, continuarem cercant.... l'excursió de Ribelles en plan revival, bona, bona.
Salut.

bodi ha dit...

Se suposa que has d'estar de sort i jo de moment tampoc he estat afortunat, continuarem cercant.... l'excursió de Ribelles en plan revival, bona, bona.
Salut.