divendres, 13 d’abril del 2012

Descobrint el Garraf

Divendres, 6 d'abril 2012
Canyelles (Garraf)
26 kms - 4h.


No podia deixar escapar l'oportunitat que ens oferia en Juanlu de fer una sortideta per el "seu" territori,  sortiríem de Canyelles, a 10' de casa i amb la presència dels Tallaferrus Jaume Soler i Marc Campal. Després de deixar els cotxes una mica més enllà de Canyelles i muntanya en dins, comencem a afrontar la primera pujada del dia, serà la del Pic de l'Àliga però per la vessant garrafenca.
Una vegada dalt, ja agafem el turó de les quatre partions i enfilem cap a la pedrera que jo sempre faig en direcció contrària venint de Can Castellví. Tot això, encara em sona, ho he trepitjat moltes vegades, és el meu tomb llarg per Olèrdola, però a partir d'ara, tot girant a ma esquerra, el recorregut serà nou per a mi.

De manera inesperada per mi,  ens presentem al poble de Torrelletes, on hi volta el Vasco per allà fora. Quedo ben parat. Excel.lent casteller i millor persona ens convida a beure, però hi ha pressa, encara que la fem petar una mica explicant-me batelletes castelleres que s'havien produït en aquella masia i que jo desconeixia totalment.
Seguim camí enllà en un terreny trencacames total, però per uns corriols prou ofanosos per les últimes pluges i que ens fan gaudir d'allò més. Sovint hi ha reagrupament, on s'aprofita per les explicacions del Juanlu, les panoràmix del Jaume i jo per a quedar-me amb la copla, doncs és un terreny que desconeixia totalment i em sorpren gratament, a més al costat de casa i sempre acostumat a fer digue'm, que l'altre vessant de la muntanya, aquesta donava a mar i en contra del que pugui semblar els corriols que s'hi amagen són espectaculars ... territori Juanlu total.A mida que van passant les hores, gairebé en surten 4h.!!!!, la tropa va tocada, especialment jo i en Marc. En Juanlu, va que se surt i el Jaumet de tan en tan fa un alarde, jajaja... per adobar-ho hem fet curts d'aigua i encara que no fa excesiva calor, tot ja comença a pesar. Dóna l'impressió de que hem fet una volta acollonant i hem trebolejat un munt, encara que després al track no ho semblarà, però a lo tonto han caigut gairebé 1.000 de positius.

Queda l'última pujada novament al pic de l'Àliga i desfer camí, una pujada tartrerosa que el Juanlu ens reta a pujar-la sense parar. Només el Jaume li agafa l'estela uns metres, jo caminant a bon ritme, consegueixo salvar l'escull, l'últim del dia, a la caseta on mil vegades he tret el cap des de Vilafranca, acompanyat, sol, amb el gos, corrents, caminant ... i on he gaudit de la Mediterrània des d'aquesta talaia tan privilegiada.


Tornem corriol avall cap els cotxes on el Juanlu ens ha promès cervesa i un bon pica-pica. Compto que treurà del cotxe una bona nevera i farem una bona fartera, però de fet ens convida a casa seva. Cotxe enllà, al costat de la Torre del Veguer, ja a Vilanova, ens ofereix una bona taula amb bones menges i com havia promès, una bona estesa de volls.


Bona manera de celebrar el seu aniversari i passar un bon matí. Un matí profitós on ens ho hem passat de conya tot trescant per una zona nova per a mi i de la que n'he quedat gratament sorprès. Hi tornarem, tornarem al territori Juanlu. Agraït.

Salut.